اگر که می خواهید درخت سرزنده و مطلوب بونسای را تولید کنید و پرورش دهید، قبل از انجام هرس باید در مورد ویژگی های این گیاه و نحوه هرس و نگهداری آن اطلاعات لازم را به دست آورید. هرس کردن اصولی و صحیح تکنیکی جهت هدایت تمایلات رشدی گیاهان برای رشد در جهت پدید آوردن شکل های زیبا و شاداب می باشد. توجه داشته باشید که این کار باید موجب کنترل رشد گیاه شود نه مانعی برای رشد آن. درصورتیکه روش های مناسب جهت حفظ اندازه و شکل درختان بونسای انجام نشود، آنها بزرگتر از حد معمول رشد می کنند ولی هرس مناسب باعث رشد و سلامتی این گیاهان می شود. به همین منظور در این مقاله به نحوه هرس کردن بونسای می پردازیم. با ما همراه باشید.
جهت هرس کردن درخت بونسای سعی کنید که شاخه ها تا حد امکان در نزدیکی دو لبه برش قیچی قرار گیرند تا عمل جدا کردن آنها راحت تر انجام شود. برای قطع شاخه های ضخیم تر نیز می توانید از ارّه چوب بری استفاده کنید. شاخه ها را از فاصله یک اینچی تنه قطع کنید زیرا برآمدگی حاصل شده بر روی تنه درخت به مرور زمان تحلیل می رود و فقط اثری از آن باقی می ماند.
داشتن تنه کوتاهتر و شاخه های اصلی کوچکتر توسط گیاه را در اولویت دهید تا سیستم انتهایی و برگ دهی جذابتری برای گیاه فراهم گردد. در این حالت تلاش کند تا خصوصیت ایجاد شده به خوبی حفظ شود تا به مرور به شکل مورد نظرتان از گیاه دست یابید.
پس از ۱۰ -۸ سال که از عمر بونسای گذشت و وضعیت مناسبی را از خود بروز داد ، بهتر است گلدان آنرا بزرگتر کنید تا با افزایش سیستم ریشه دهی برای مراحل بعدی آماده شود.
بهتر است بخوانید : نحوه تنظیم گلدان بونسای
پس از اینکه درختان پرورش یافته به مراحل رشد کامل رسیدند عملیات هرس کردن را به منظور حفظ گیاه و همچنین برای ایجاد خصوصیات ظاهری بهتر اجرا می کنند .
مراحل و نحوه هرس کردن بونسای :
گام اول :
درختان درراه بن سای شدن یکبار در عمر گیاه هرس شدید می شود و سپس برای حفظ شاخه ها در فرم و سبک که برای درخت در نظر دارند از هرس جوانه در فصلهای مناسب که معمولاً فصل رشد گیاه در بهار و تابستان است استفاده میشود.
گام دوم :
از یک قیچی خوب و بلند برای هرس کردن شاخه های اضافی استفاده کنید.
گام سوم :
در عکس بالا که ملاحظه می کنید حدود ۲۰ درصد از شاخه را جدا کردیم.
گام چهارم :
در اینجا برای هرس کردن شاخه بزرگ از یک کاتر مقعر مانند تصویر استفاده می کنیم. زیرا برش های یا سوراخ های توخالی ایجاد می کند که زودتر از برش های صاف خوب می شوند.
گام پنجم :
فضایی را برای هرس ایجاد کنید تا بتوانید با اولین هرس تعداد زیادی از شاخه های ضخیم را هرس کنید.
گام ششم :
پس از برش شاخه های بزرگ و چند شعبه، حال فضا وجود دارد تا به خوبی قسمتهایی که باید کاملا جدا شوند را ببینیم.
گام هفتم :
پس از برش، قسمتهایی از درخت را که شاخه را در آن نقطه جدا کرده ایم را با خمیر زخم بپوشانید تا زودتر به حالت عادی برگردد.
گام هشتم :
نمونه ای از یک خمیر زخم درخت را می بینید.
گام نهم :
اکنون تصویر نزدیکی از خمیری که روی قسمت برش خورده از درخت قرار گرفته است را میبینید.
امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بتوانید به درستی گیاه زیبای بونسای خود را هرس کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)