چای ماسال

میتوان گفت چای، پس از آب دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان مخصوصا در میان ایرانیان به حساب می آید. یکی از محبوب ترین انواع چای، چای ماساله میباشد. این چای از جمله نوشیدنی‌های گرم زمستانی است که در بین افراد و در کافه ها محبوبیت خوبی پیدا کرده است. خواستگاه چای ماسالا در هند است، این نوشیدنی خوش عطر علاوه بر طعم خوبی که دارد، دارای خواص بی نظیر دارویی نیز میباشد. در کشورهای غربی، کلمه‌ی ” چای هندی ” بیشتر به یک نوشیدنی خوش‌عطر و خوشمزه اطلاق می‌شود که به چای ماسالا معروف است. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل این چای، ویژگی ها، ترکیبات و طرز صحیح تهیه آن بپردازیم. اگر شماهم علاقه مندید این چای بینظیر را خودتان تهیه و نوش جان کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید…

چای ماسال هندوستان

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا نوعی دمنوش هندی، با طعم شیرین و تند و با عطری خاص است که از ترکیب چای، چندین نوع ادویه و شیر تهیه میشود، یک فنجان چای ماسالا در روز کافی است تا شما را سالم و دور از بیماری ها نگه دارد. در کافه ها و رستوران های بسیار شیک و یا حتی کوچک در هندوستان محال است رنگ و بویی از چای ماسالا را استشمام نکنید، اما مهم نیست اهل کجا و یا چه کشوری هستید، شما می‌توانید این نوشیدنی خوش‌عطر که به چای ماسالا معروف است را در هر کجا تهیه و نوش جان کنید. نکته‌ی مهم و قابل‌توجه در مورد این چای معطر، تنوع زیاد موادی است که در تهیه‌ی آن به کار می‌رود:

طرز تهیه چای ماسالا

روش تهیه چای ماسالا در هندوستان از خانه ای به خانه دیگر متفاوت است؛ اما به طور کلی این چای با دم کردن برگ چای سیاه همراه با مخلوط ادویه های آسیاب شده و شیر و شکر تهیه می شود. ادویه های به کار رفته در چای ماسالا معمولاً از ادویه هایی با طبع گرم و انرژی بخش تهیه می شود.

طرز تهیه چای ماسال

ترکیبات اصلی

اصلی‌ترین و پرکاربردترین عناصر تشکیل دهنده چای ماسالا عبارتنداز از: چای سیاه، زنجبیل، هل، دارچین، آنیسون ستاره‌ای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.

زنجبیل

زنجبیل، پرخاصیت ترین ادویه ی این چای است. این ادویه طبعی خشک و گرم دارد، انرژی بخش و در عین حال آرامش دهنده است. یکی از خواص زنجبیل تحریک دستگاه گردش خون است که به برطرف شدن مشکل سردی دست و پا کمک می کند.

همچنین از دیگر خواص این ادویه میتوان به ضد تهوع بودن، افزایش ترشح شیره های گوارشی، همچنین خاصیت ضدالتهابی و ضد اسپاسم بودن اشاره کرد.

هل

هل یکی از گرانقیمت ترین ترکیبات چای ماسالا است. قرن هاست که در طب سنتی هند و چینی از این ادویه استفاده می شود. از خواص هل می توان، بادشکنی و تسکین نفخ را اشاره کرد.

دارچین

دارچین به علت طبع گرم و خشکش، باعث گرمی بدن شده و گردش خون را بهبود می بخشد. دارچین اگر در نوشیدنی های داغ مصرف شود، با افزایش تعریق به درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی معمولی کمک می کند. این ادویه نوعی ماده قابض است (یعنی باعث جمع شدن بافت ها می شود) و می تواند به بهبود اسهال کمک کند. همچنین باعث بهبود حالت تهوع و استفراغ شده و خاصیت بادشکنی دارد و نفخ را کاهش می دهد.

رازیانه

رازیانه یک ادویه تند و شیرین با طبعی گرم و خشک است. از رازیانه برای درمان مشکلات گوارشی و برونشی استفاده میشود. همچنین این ادویه به تحریک اشتها کمک می کند و برای درمان نفخ بسیار مفید است.

بادیان خطائی

بادیان خطائی یکی از ترکیبات این چای است که طعمی مشابه شیرین بیان دارد و از ادویه های بومی مصر، نواحی مدیترانه به شمار می رود. رومی ها از این ادویه برای کمک به هضم غذا استفاده می کردند. همچنین این ادویه نفخ و اسپاسم های روده ای را برطرف کرده و به تسکین سرفه کمک می کند.

جوز هندی

جوز هندی دانه نوعی درخت همیشه سبز است که عطر و طعمی گرم دارد. این ادویه از خواص آنتی باکتریال برخوردار است و برای درمان اسهال مفید بوده و بسیار آرامبخش است.

فلفل سیاه

فلفل سیاه از دیگر ترکیبات این چای است که طبعی گرم و خشک دارد و به عنوان نوعی ماده قابض و محرک مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه با دفع سرما بدن را گرم کرده و احتقان را از بین می برد.

وانیل

وانیل از ترکیبات سنتی چای ماسالا به شمار نمی رود اما طعم دلپذیری به آن می دهد.

ترکیبات چای ماسال

نکته مهم درباره خرید ادویه های چای ماسالا

هنگام خرید ادویه همیشه ادویه های با کیفیت و ارگانیک آسیاب نشده تهیه کنید تا از عطر و طعم و خواص آنها بیشتر بهره مند شوید.

طرز تهیه چای ماسالا خانگی

مواد لازم:

  • هل سبز ۵ عدد
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • شکر ۴ قاشق چایخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • فلفل سیاه ۱ عدد
  • میخک ۴ عدد
  • چای سیاه ۲ قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل خشک شده ۱ قاشق چایخوری
  • چای سبز نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. طرز تهیه چای ماسالا به این شکل است که ابتدا باید تمام ادویه های آسیاب نشده را در غذاساز بریزید و پودر کنید.
  2. سپس پوست هل را جدا کنید و آن را دوباره آسیاب کنید.
  3. حالا یک تابه گود را روی شعله متوسط قرار دهید و ۴ پیمانه آب در آن بریزید.
  4. وقتی جوش آمد، چای سیاه و پودر ماسالای خانگی تازه را که آماده کرده اید به آن اضافه کنید.
  5. بعد از یک دقیقه، شکر را اضافه کنید و بگذارید مخلوط ۴ تا ۵ دقیقه غل بخورد.
  6. در آخر، پودر زنجبیل خشک و شیر را اضافه کنید. بگذارید باز هم غل بخورد تا شیر شروع به کف کردن کند.
  7. شعله را کم کنید و کمی زنجبیل تازه روی چای رنده کنید.
  8. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید دو سه دقیقه آهسته غل بخورد.
  9. چای را داغ و تازه سرو کنید و نوش جان کنید.

طرز تهیه چای ماسالا بدون شیر برای گیاهخواران

یکی از ویژگی های چای ماسالا این است که می توان آن را بدون شیر و به شکلی که مناسب گیاهخواران باشد نیز تهیه کرد.

طرز تهیه چای ماسالا با شیر با طرز تهیه آن بدون شیر تفاوت چندانی ندارد، با اینحال آن را با شما در میان می گذاریم.

مواد لازم:

  • آب ۱ پیمانه
  • شکر خام ۲ قاشق غذاخوری
  • چای سیاه باز ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر چای ماسالا فوری نصف قاشق غذاخوری
  • زنجبیل آسیاب شده طبق ذائقه
  • شیر غیرلبنی ۱ و نیم پیمانه

طرز تهیه:

  1. یک قابلمه گود را روی شعله متوسط قرار دهید و آب را داخل آن بریزید.
  2. بگذارید آب جوش بیاید سپس چای سیاه، شکر، پودر چای ماسالا فوری و زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید.
  3. بگذارید مخلوط ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر غل بخورد.
  4. همزمان با غل خوردن مخلوط، شیر غیر لبنی را کم کم به آن اضافه کنید.
  5. وقتی چای آماده شد، آن را صاف کنید و در فنجان بریزید و نوش جان کنید.

پیشنهاد ویژه روکالبا (حتما بخوانید): خواص شگفت انگیز چای سبز برای بردن

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *