خاک مناسب سبزی کاری

سبزی کاری و کاشت و پرورش صیفیجات در خانه ، محصولات تازه، با عطر و طعمی مفید و دوستداشتنی را برای سلامتی شما در اختیارتان قرار می دهد؛ امروزه باتوجه به سبک زندگی شهری و مشغله های روزمره، حس کاشت سبزی با دستان خود و دیدن رویش و رشد روزانه آنها علاوه بر سلامت جسمی، از لحاظ روحی نیز تاثیر شگرف بر ما خواهد داشت؛ البته همانطور که اشاره کردیم، بدلیل زندگی در آپارتمان و یا خانه های کوچک، شاید این تصور در ذهنتان نقش ببندد که قادر به سبزی کاری در خانه و پرورش محصولات ارگانیک نباشیم! اما اصلا جای نگرانی نیست! کاشت سبزی در خانه براحتی و سهولت انجام میشود و نیاز به لوازم خاصی هم ندارد؛ و تنها کافیست خاک مناسب برای سبزی کاری در اختیار داشته باشید، تا بتوانید از تجربه سبزی کاری خود لذت ببرید!

در ادامه همراه ما باشید تا باهم به بررسی ویژگی های مهمی که خاک مورد استفاده برای کاشت و پرورش سبزیجات باید دارا باشد، بپردازیم؛

خاک مناسب سبزی کاری چه ویژگی هایی دارد؟

خاک مخصوص سبزی کاری چه ویژگی دارد؟

تهیه خاک مناسب سبزی کاری، یکی از مهمترین فاکتورها بعد از انتخاب بذر مرغوب سبزیجات می باشد؛ چراکه هر چقدر بذر شما مرغوب باشد، اما خاک آلوده و یا سنگین باعث عدم جوانه زنی آن خواهد شد! هنگام تهیه خاک به مواردی که در ادامه آورده ایم حتما توجه نمایید:

  • خاک مخصوص کاشت سبزیجات از لحاظ زهکشی باید متعادل باشد؛ در واقع نباید خیلی سنگین باشد که باعث جمع شدن آب در گلدان شود و نه خیلی سبک که آب سریع خارج شود.
  • ترکیبات به کار رفته در خاک مخصوص سبزی کاری، عبارت از خاک کمپوست و ماسه است؛ این تعادل برای زهکشی و رشد بهتر جوانه ها ایجاد میشود.
  • همچنین در ساخت خاک سبزیجات خانگی به میزان مشخصی از ورمی کمپوست و مواد ریز مغذی نیز برای رشد و عملکرد بهتر گیاه استفاده میشود.
  • لازم است خاک کاملا ارگانیک و بهداشتی بوده و در آن از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نشده باشد.
  • عملکرد اصلی این خاک، کمک به رشد، سلامت و گلدهی گیاه است.

نحوه استفاده از خاک و کاشت سبزی در گلدان

کاشت سبزیجات و صیفیجات

  1. بذر تمام سبزیجات اعم از ریحان، تره، جعفری و غیره… و انواع صیفی جات مثل گوجه، بادمجان، فلفل و غیره را می توان در منزل و در گلدان کاشت.
  2. زمان کاشت سبزی خوردن عموما بهار است ولی در صورت نگهداری گلدان در منزل در طول سال قابل کشت می باشند.
  3. بذرهای صیفیجات را برای جوانه زنی بهتر ابتدا به مدت ۱۲ ساعت در آب قرار دهید و سپس بکارید.
  4. یک فلاور باکس (گلدان مستطیلی) که برای این کار مناسب است و عمق کمی دارد تهیه کرده و آنرا با خاک سبزیجات خانگی پر کنید.
  5. در مرحله بعد خاک ارگانیک مناسب سبزی کاری را با اسپری کمی آبیاری کنید و بذرها روی بستر کشت قرار دهید.
  6. سپس به اندازه دو برابر قطر بذر روی آن را با خاک سبزی کاری بپوشانید و برای جوانه زنی بهتر و بالا رفت رطوبت، از کاور پلاستیکی روی ظرف استفاده و چند سوراخ کوچک در آن ایجاد نمایید.
  7. گلدان را در مکانی با درجه حرارت ۲۵ الی ۲۷ درجه قرار داده و زمانی که جوانه ها ۴ برگی شدند کاور را بردارید.
  8. برای تقویت بیشتر سبزی ها و صیفی جات در اوایل باردهی و تشکیل میوه، پیشنهاد میکنیم از کودهای بیولوژیکی مخصوص اینکار استفاده نمایید!

خاک مخصوص سبزی کاری باید دارای ویژگی های زیر باشد

  • بهداشتی و بدون بو
  • کاملا ارگانیک و منطبق با محیط زیست
  • عدم استفاده از کودهای شیمیایی و محرک
  • حاوی عناصر ریز مغذی جهت رشد و گلدهی
  • دارای زهکش بالا جهت خروج آب اضافی از خاک
  • دارای عناصر میکرو مانند: مس، آهن، منگنز، روی
  • جلوگیری از زرد شدن برگ گیاه و بهبود جوانه زنی
  • فاقد هرگونه بیماری و محافظت گیاه در برابر قارچها
  • بالا بردن مقاومت گیاه نسبت به بیماری ها و تنش های محیطی
  • کمک به بالا بردن عطر و طعم سبزی و صیفیجات به خاطر مواد مغذی

توجه!

پیشنهاد میکنیم جهت آشنایی با سایر محصولات از بخش فروش انواع کود و مواد مغذی فروشگاه اینترنتی روکالبا دیدن نمایید.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *